 |
• Letnie ratatouille |
 |
|
Letnie ratatouille
 |  |
Ile porcji: 1
Dodany przez: sejgo Data dodania: 2007.06.23 / 20:29:16
Wywietlenia: 1534 Przepis z kategorii: Kuchnia francuska | 30 dag bakłażana
30 dag cukini
po jednej zielonej, czerwonej i żółtej papryce
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka świeżego rozmarynu
1 łyżeczka świeżego tymianku
7 łyżek oliwy
sól
pieprz |
 |
Warzywa umyć i oczyścić. Bakłażan pokroić w kostką i posolić. Cukinią pokroić w plastry. Papryką podzielić na ćwiartki, wydrążyć i pokroić w pasma. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostką. Obraną cebulą posiekać, a czosnek wycisnąć przez praską. Zioła umyć, osączyć na rączniku papierowym i drobniutko posiekać. Pokrojony bakłażan osączyć z soku. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć bakłażana, wyjąć. Dolać 2 łyżki oliwy i podsmażyć cukinią, a nastąpnie tak samo postąpić z papryką. W pozostałym oleju podsmażyć cebulą z czosnkiem. Warzywa ułożyć warstwami w garnku zaczynając i kończąc bakłażanami. Każdą z warstw posypać solą, pieprzem, cebulą, czosnkiem i ziołami. Dusić pod przykryciem przez 20 minut na małym ogniu, nie mieszając.
|
Średnia ocena przepisu: 0.00 | Poleć przepis znajomym | Wyświetlono przepis: 1534 razy MUSISZ BYĆ ZALOGOWANY JEŚLI CHCESZ GLOSOWAĆ Komentarze (0 wpisów): Brak komentarzy.
|
|
• Rodzaje potraw |
 |
|
(3) (24) (6) (14) (0) (12) (1) (7) (10) (23) (14) (1) (14) (0) (17) (31) (10) (0) (17) (0) (12) (0) (0) |
|
• Losowy przepis |
 |
|
|
• Kuchnie |
 |
|
(0) (5) (0) (0) (10) (0) (1) (0) (1) (12) (0) (0) (0) (0) (0) (33) (7) (8) (0) (0) (4) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (1) (0) (0) (0) (0) (0) (1) (0) (0) (3) (1) (0) (11) |
|
• Polecamy strony |
 |
|
|
|
|