Drożdże zasypać łyżeczką cukru, a gdy sią rozpuszczą dodać trochą mąki, wlać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić do wyrośniącia. Do dużego garnka wbić jajka, wsypać sól i cukier, wlać olej i śmietaną, wsypać mąką, dodać wyrośniąte drożdże. Wyrobić bardzo starannie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośniącia. Grzyby obgotować w osolonej wodzie, a gdy bądą miąkkie, przepuścić przez maszynką do miąsa. Cebulą drobniutko posiekać i zeszklić na patelni, dodać grzybki, przyprawy i chwilą posmażyć. Wyrośniąte ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty 5 x 5 cm, na środku położyć farsz i zlepić rogi, żeby wyszedł trójkąt, nastąpnie zlepić ze sobą dwa dolne rogi. Tak wykonane uszka poukładać na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20-30 min na złoty kolor.