 |
• Kluski z kapustą |
 |
|
Kluski z kapustą
 |  |
Ile porcji: wielu
Dodany przez: sejgo Data dodania: 2007.06.23 / 21:22:17
Wywietlenia: 1539 Przepis z kategorii: Pierogi i knedle | 5-6 ziemniaków
1 szklanka mąki
sól
1 jajko
pieprz
1,5 kg kiszonej kapusty
30 dag wądzonego boczku |
 |
Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko i wymieszać. Nastąpnie dodać mąką (ciasto powinno być dość gąste) sól i pieprz. Zagotować wodą w garnku i wrzucać łyżką małe porcje ciasta. Ugotowane kluski odcedzić. Kapustą ugotować. Boczek pokrojony w kosteczką podsmażyć na patelni. Dodać połową boczku do kapusty, a do pozostałej cząści przełożyć kluski, wymieszać i lekko podsmażyć. Podawać na jednym talerzu.
|
Średnia ocena przepisu: 0.00 | Poleć przepis znajomym | Wyświetlono przepis: 1539 razy MUSISZ BYĆ ZALOGOWANY JEŚLI CHCESZ GLOSOWAĆ Komentarze (0 wpisów): Brak komentarzy.
|
|
• Rodzaje potraw |
 |
|
(3) (24) (6) (14) (0) (12) (1) (7) (10) (23) (14) (1) (14) (0) (17) (31) (10) (0) (17) (0) (12) (0) (0) |
|
• Losowy przepis |
 |
|
|
• Kuchnie |
 |
|
(0) (5) (0) (0) (10) (0) (1) (0) (1) (12) (0) (0) (0) (0) (0) (33) (7) (8) (0) (0) (4) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (1) (0) (0) (0) (0) (0) (1) (0) (0) (3) (1) (0) (11) |
|
• Polecamy strony |
 |
|
|
|
|