Ziemniaki obrać, opłukać i gotować w lekko osolonej wodzie ok. 30 minut. Odcedzić i dokładnie rozgnie¶ć lub zemleć. Ostudzić. Dodać jajko, masło, sól, m±k± ziemniaczan± i pszenn±. Zagnie¶ć ciasto. Oprószyć m±k± i odstawić na ok. 30 minut. Cebul± obrać, pokroić w kostk±. Grzyby oczy¶cić, opłukać i pokroić na kawałki. Cebul± zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać grzyby, dolać wino i dusić, aż grzyby b±d± mi±kkie. Doprawić sol±, pieprzem i papryk±. Ciasto rozwałkować pomi±dzy dwoma kawałkami przezroczystej folii lekko oprószonej m±k±. Z ciasta wyci±ć 16 kółek. W ¶rodku ułożyć farsz. Złożyć i zlepić brzegi. Gotować w bulionie warzywnym ok. 10 minut. Os±czyć.