Przepisy od A do Z:
[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Inne]
• konto


Nowe konto

Szukaj


• Smażone jażyny po chińsku

Smażone jażyny po chińsku

 

Informacje Składniki
Ile porcji: 3
Dodany przez: sejgo
Data dodania: 2007.06.24 / 12:19:07
Wyœwietlenia: 1924
Przepis z kategorii: Kuchnia chińska
1 i 1/2 szklanki zielonej fasoli pociŸtej w ukośne paski
1 marchew pokrajana w słupki
1/4 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki pieczarek pokrajanych w paseczki
1 średnia cebula pokrajana w piórka
1 mały roztarty ząbek czosnku
2 łyżki oleju jadalnego

Sos:
1/2 szklanki wywaru z jarzyn
1 łyżka sosu sojowego lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki białego wytrawnego wina

Sposób przyrządzenia
Składniki sosu wymieszać i odstawić. Fasolą i marchew gotować w małej ilości wody z soli i cukrem przez 5 min., odcedzić, zalać zimną wodą; odstawić na 5 min., osączyć. Mocno rozgrzać olej, pieczarki smażyć przez 2 min., stale mieszając, dodać cebulą i czosnek - smażyć nastąpne 2 min., nie dopuszczając do zrumienienia. Włożyć fasolą i marchew, ciągle mieszając, smażyć przez 2 min. Sos zamieszać, wlać do jarzyn, gotować aż zgąstnieje, stale mieszając. Podawać natychmiast ze smażonym rytem lub ryżem ugotowanym na sypko.


Średnia ocena przepisu: 0.00 | Poleć przepis znajomym | Wyświetlono przepis: 1924 razy

MUSISZ BYĆ ZALOGOWANY JEŚLI CHCESZ GLOSOWAĆ

Komentarze (0 wpisów):

Brak komentarzy.

• Rodzaje potraw
Alkohole (3)
Ciasta (24)
Dania mięsne (6)
Desery (14)
Dania dla dzieci (0)
Grzyby (12)
Kasza i ryż (1)
Makarony (7)
Na grilla (10)
Napoje (23)
Pierogi i knedle (14)
Pizze (1)
Przekąski (14)
Przetwory (0)
Ryby (17)
Sałaty i surówki (31)
Sosy (10)
Potrawy świąteczne (0)
Warzywa (17)
Potrawy wegetariańskie (0)
Zupy (12)
Diety (0)
Inne (0)
• Losowy przepis
Befsztyk po angielsku (Kuchnia angielska)

Dodany przez:
sejgo
Ocena: 0.00
Komentarzy:
0
Wyświetlenia:
1673
• Kuchnie
Kuchnia amerykańska (0)
Kuchnia angielska (5)
Kuchnia argentyńska (0)
Kuchnia australijska (0)
Kuchnia austriacka (10)
Kuchnia belgijska (0)
Kuchnia brazylijska (1)
Kuchnia bułgarska (0)
Kuchnia chilijska (1)
Kuchnia chińska (12)
Kuchnia cypryjska (0)
Kuchnia czeska (0)
Kuchnia duńska (0)
Kuchnia egipska (0)
Kuchnia filipińska (0)
Kuchnia francuska (33)
Kuchnia grecka (7)
Kuchnia hiszpańska (8)
Kuchnia holenderska (0)
Kuchnia indonezyjska (0)
Kuchnia indyjska (4)
Kuchnia islandzka (0)
Kuchnia japońska (0)
Kuchnia jordańska (0)
Kuchnia kolumbijska (0)
Kuchnia koreańska (0)
Kuchnia kostarykańska (0)
Kuchnia kubańska (0)
Kuchnia litewska (1)
Kuchnia malajska (0)
Kuchnia marokańska (0)
Kuchnia meksykańska (0)
Kuchnia nepalu (0)
Kuchnia niemiecka (0)
Kuchnia portorykańska (1)
Kuchnia serbska (0)
Kuchnia szwedzka (0)
Kuchnia turecka (3)
Kuchnia węgierska (1)
Kuchnia wietnamska (0)
Kuchnia włoska (11)
• Polecamy strony
• Kuchnie świata
Kuchnia amerykańska (0) |Kuchnia angielska (5) |Kuchnia argentyńska (0) |Kuchnia australijska (0) |Kuchnia austriacka (10) |Kuchnia belgijska (0) |Kuchnia brazylijska (1) |Kuchnia bułgarska (0) |Kuchnia chilijska (1) |Kuchnia chińska (12) |Kuchnia cypryjska (0) |Kuchnia czeska (0) |Kuchnia duńska (0) |Kuchnia egipska (0) |Kuchnia filipińska (0) |Kuchnia francuska (33) |Kuchnia grecka (7) |Kuchnia hiszpańska (8) |Kuchnia holenderska (0) |Kuchnia indonezyjska (0) |Kuchnia indyjska (4) |Kuchnia islandzka (0) |Kuchnia japońska (0) |Kuchnia jordańska (0) |Kuchnia kolumbijska (0) |Kuchnia koreańska (0) |Kuchnia kostarykańska (0) |Kuchnia kubańska (0) |Kuchnia litewska (1) |Kuchnia malajska (0) |Kuchnia marokańska (0) |Kuchnia meksykańska (0) |Kuchnia nepalu (0) |Kuchnia niemiecka (0) |Kuchnia portorykańska (1) |Kuchnia serbska (0) |Kuchnia szwedzka (0) |Kuchnia turecka (3) |Kuchnia węgierska (1) |Kuchnia wietnamska (0) |Kuchnia włoska (11) |
dajluz.pl 2007 Wszelkie prawa zastrzeżone