Kapust± wypłukać, pokrajać na 6 cm kawałki, włożyć do miski, posypać sol±, zalać szklank± wody, wymiesza±, odstawi± na 2 godz. Przesmaży± imbir i chili na rozgrzanym oleju, miesza±. Doda± kapustÂź, smaży± na dużym ogniu przez 2 i 1/2 min., stale-mieszaj±c. Przełoży± na gor±cy półmisek. Wla± olej na patelniÂź (1!2 łyżki), włoży± paprykÂź, smaży± na ¶rednim ogniu przez 15 sek., mieszaj±c. Wlać sos sojowy lub maggi z wod± -ocet z wod±, rosół, dodać cukier, gotować przez 15 min. Sosem tym polać kapust±.
Podawać z ryżem smażonym lub jako jarzyn± do mi±sa. Jarzyny smażone po chińsku musz± być chrupkie, niemal półsurowe, nie strac± wówczas swoich warto¶ci odżywczych.