Przepisy od A do Z:
[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Inne]
• konto


Nowe konto

Szukaj


• Zapiekanka jarzynowa po turecku

Zapiekanka jarzynowa po turecku

 

Informacje Składniki
Ile porcji: 3
Dodany przez: sejgo
Data dodania: 2007.06.24 / 12:28:15
Wyœwietlenia: 1573
Przepis z kategorii: Kuchnia turecka
1/2 kg ziemniaków obranych
pokrajanych w cienkie talarki
2 duże pomidory sparzone
pokrajane w plasterki
2 marchewki oskrobane
pokrajane w cienkie talarki
2 roztarte ząbki czosnku
1/2 pączka posiekanej zielonej pietruszki
1 i 1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 i 1/4 szklanki wody lub rosołu
4 łyżki oliwy lub oleju jadalnego

Sposób przyrządzenia
Do wysmarowanego o olejem żaroodpornego naczynia, włożyć warstwami ziemniaki, doprawione solą i pieprzem. Wymieszać pomidory, marchewką, czosnek i zieloną pietruszką, układać równomiernie na ziemniakach, polać wodą lub rosołem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190oC), piec przez godziną. Okres pieczenia można skrócić poprzez obgotowanie lub , przysmażenie ziemniaków.) Wlać oliwą i piec dalej przez 25 min. Podawać na gorąco lub na zimno z zieloną sałat ze śmietaną lub mizerią.


Średnia ocena przepisu: 0.00 | Poleć przepis znajomym | Wyświetlono przepis: 1573 razy

MUSISZ BYĆ ZALOGOWANY JEŚLI CHCESZ GLOSOWAĆ

Komentarze (0 wpisów):

Brak komentarzy.

• Rodzaje potraw
Alkohole (3)
Ciasta (24)
Dania mięsne (6)
Desery (14)
Dania dla dzieci (0)
Grzyby (12)
Kasza i ryż (1)
Makarony (7)
Na grilla (10)
Napoje (23)
Pierogi i knedle (14)
Pizze (1)
Przekąski (14)
Przetwory (0)
Ryby (17)
Sałaty i surówki (31)
Sosy (10)
Potrawy świąteczne (0)
Warzywa (17)
Potrawy wegetariańskie (0)
Zupy (12)
Diety (0)
Inne (0)
• Losowy przepis
Małże w białym winie (Kuchnia francuska)

Dodany przez:
sejgo
Ocena: 0.00
Komentarzy:
0
Wyświetlenia:
1575
• Kuchnie
Kuchnia amerykańska (0)
Kuchnia angielska (5)
Kuchnia argentyńska (0)
Kuchnia australijska (0)
Kuchnia austriacka (10)
Kuchnia belgijska (0)
Kuchnia brazylijska (1)
Kuchnia bułgarska (0)
Kuchnia chilijska (1)
Kuchnia chińska (12)
Kuchnia cypryjska (0)
Kuchnia czeska (0)
Kuchnia duńska (0)
Kuchnia egipska (0)
Kuchnia filipińska (0)
Kuchnia francuska (33)
Kuchnia grecka (7)
Kuchnia hiszpańska (8)
Kuchnia holenderska (0)
Kuchnia indonezyjska (0)
Kuchnia indyjska (4)
Kuchnia islandzka (0)
Kuchnia japońska (0)
Kuchnia jordańska (0)
Kuchnia kolumbijska (0)
Kuchnia koreańska (0)
Kuchnia kostarykańska (0)
Kuchnia kubańska (0)
Kuchnia litewska (1)
Kuchnia malajska (0)
Kuchnia marokańska (0)
Kuchnia meksykańska (0)
Kuchnia nepalu (0)
Kuchnia niemiecka (0)
Kuchnia portorykańska (1)
Kuchnia serbska (0)
Kuchnia szwedzka (0)
Kuchnia turecka (3)
Kuchnia węgierska (1)
Kuchnia wietnamska (0)
Kuchnia włoska (11)
• Polecamy strony
• Kuchnie świata
Kuchnia amerykańska (0) |Kuchnia angielska (5) |Kuchnia argentyńska (0) |Kuchnia australijska (0) |Kuchnia austriacka (10) |Kuchnia belgijska (0) |Kuchnia brazylijska (1) |Kuchnia bułgarska (0) |Kuchnia chilijska (1) |Kuchnia chińska (12) |Kuchnia cypryjska (0) |Kuchnia czeska (0) |Kuchnia duńska (0) |Kuchnia egipska (0) |Kuchnia filipińska (0) |Kuchnia francuska (33) |Kuchnia grecka (7) |Kuchnia hiszpańska (8) |Kuchnia holenderska (0) |Kuchnia indonezyjska (0) |Kuchnia indyjska (4) |Kuchnia islandzka (0) |Kuchnia japońska (0) |Kuchnia jordańska (0) |Kuchnia kolumbijska (0) |Kuchnia koreańska (0) |Kuchnia kostarykańska (0) |Kuchnia kubańska (0) |Kuchnia litewska (1) |Kuchnia malajska (0) |Kuchnia marokańska (0) |Kuchnia meksykańska (0) |Kuchnia nepalu (0) |Kuchnia niemiecka (0) |Kuchnia portorykańska (1) |Kuchnia serbska (0) |Kuchnia szwedzka (0) |Kuchnia turecka (3) |Kuchnia węgierska (1) |Kuchnia wietnamska (0) |Kuchnia włoska (11) |
dajluz.pl 2007 Wszelkie prawa zastrzeżone