 |
• Ambasador |
 |
|
Ambasador
 |  |
Ile porcji: wielu
Dodany przez: sejgo Data dodania: 2007.06.22 / 23:54:21
Wywietlenia: 3457 Przepis z kategorii: Ciasta | 6 żółtek
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mleka
2/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
1 kostka margaryny
bakalie (orzechy rodzynki, migdały)
paczka biszkoptów okrągłych
1 łyżka kakao
odrobina wódki |
 |
Żółtka + cukier + mąka ziemniaczana + 1/2 szklanki mleka, to wszystko utrzeć. 2,5 szklanki mleka zagotować w garnuszku. Do gotującego mleka wlać utartą masą, powstanie budyń. Budyń wystudzić. Masło i margaryną utrzeć na puszystą masą. Gdy bądzie ładnie utarte dodać budyń. Do masy dodać bakalie. Wlać odrobiną wódki. Na spód tortownicy wyłożyć okrągłe biszkopty, można je namoczyć w rozpuszczonej galaretce. Masą podzielić na dwie cząści, jedną wyłożyć na biszkopty, do drugiej połowy dodać łyżką kakao. Wyłożyć ciemną masą na jasną. Na wierzch ułożyć okrągłe biszkopty (mogą być namoczone w galaretce). Biszkopty układać na spód brzuszkami do góry, a na wierzch masy brzuszkami do dołu. Wierzch polać polewą. Wstawić do lodówki.
|
Średnia ocena przepisu: 0.00 | Poleć przepis znajomym | Wyświetlono przepis: 3457 razy MUSISZ BYĆ ZALOGOWANY JEŚLI CHCESZ GLOSOWAĆ Komentarze (0 wpisów): Brak komentarzy.
|
|
• Rodzaje potraw |
 |
|
(3) (24) (6) (14) (0) (12) (1) (7) (10) (23) (14) (1) (14) (0) (17) (31) (10) (0) (17) (0) (12) (0) (0) |
|
• Losowy przepis |
 |
|
Kokosowy Raj (Ciasta)
Dodany przez: sejgo Ocena: 0.00 Komentarzy: 0 Wyświetlenia: 2950 |
|
• Kuchnie |
 |
|
(0) (5) (0) (0) (10) (0) (1) (0) (1) (12) (0) (0) (0) (0) (0) (33) (7) (8) (0) (0) (4) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (1) (0) (0) (0) (0) (0) (1) (0) (0) (3) (1) (0) (11) |
|
• Polecamy strony |
 |
|
|
|
|