Przepisy od A do Z:
[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Inne]
• konto


Nowe konto

Szukaj


• Ryż z warzywami po chińsku

Ryż z warzywami po chińsku

 

Informacje Składniki
Ile porcji: 4
Dodany przez: sejgo
Data dodania: 2007.06.23 / 00:55:19
Wyœwietlenia: 2140
Przepis z kategorii: Kuchnia chińska
20 dag ryżu
40 dag filetów z piersi kurczaka
6 łyżek sosu sojowego
25 dag pieczarek
1 zielona papryka
1/2 pączka cebuli dymki
6 łyżek oleju
1 łyżka świeżo zmielonego imbiru
4 łyżki wytrawnej sherry
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia
Ryż dokładnie opłukać. Zagotować osoloną wodą. Wsypać ryż i gotować według przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka umyć, osączyć i pokroić ukośnie w drobne paski. Polać sosem sojowym i odstawić do lodówki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Papryką podzielić na ćwiartki, oczyścić, wypłukać i pokroić w kostką. Cebulką obrać i pokroić w krążki. Miąso wyjąć z lodówki, osączyć z marynaty (nie wylewać). Połową oleju podgrzać w woku i smażyć na nim miąso przez ok. 5 minut, po czym wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Wlać resztą oleju do woku i smażyć na nim warzywa na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty. Miąso i ryż wymieszać z warzywami, dodać sól i pieprz do smaku i ponownie lekko podgrzać.


Średnia ocena przepisu: 0.00 | Poleć przepis znajomym | Wyświetlono przepis: 2140 razy

MUSISZ BYĆ ZALOGOWANY JEŚLI CHCESZ GLOSOWAĆ

Komentarze (0 wpisów):

Brak komentarzy.

• Rodzaje potraw
Alkohole (3)
Ciasta (24)
Dania mięsne (6)
Desery (14)
Dania dla dzieci (0)
Grzyby (12)
Kasza i ryż (1)
Makarony (7)
Na grilla (10)
Napoje (23)
Pierogi i knedle (14)
Pizze (1)
Przekąski (14)
Przetwory (0)
Ryby (17)
Sałaty i surówki (31)
Sosy (10)
Potrawy świąteczne (0)
Warzywa (17)
Potrawy wegetariańskie (0)
Zupy (12)
Diety (0)
Inne (0)
• Losowy przepis
Uszka z grzybami w cieście drożdżowym (Pierogi i knedle)

Dodany przez:
sejgo
Ocena: 0.00
Komentarzy:
0
Wyświetlenia:
1961
• Kuchnie
Kuchnia amerykańska (0)
Kuchnia angielska (5)
Kuchnia argentyńska (0)
Kuchnia australijska (0)
Kuchnia austriacka (10)
Kuchnia belgijska (0)
Kuchnia brazylijska (1)
Kuchnia bułgarska (0)
Kuchnia chilijska (1)
Kuchnia chińska (12)
Kuchnia cypryjska (0)
Kuchnia czeska (0)
Kuchnia duńska (0)
Kuchnia egipska (0)
Kuchnia filipińska (0)
Kuchnia francuska (33)
Kuchnia grecka (7)
Kuchnia hiszpańska (8)
Kuchnia holenderska (0)
Kuchnia indonezyjska (0)
Kuchnia indyjska (4)
Kuchnia islandzka (0)
Kuchnia japońska (0)
Kuchnia jordańska (0)
Kuchnia kolumbijska (0)
Kuchnia koreańska (0)
Kuchnia kostarykańska (0)
Kuchnia kubańska (0)
Kuchnia litewska (1)
Kuchnia malajska (0)
Kuchnia marokańska (0)
Kuchnia meksykańska (0)
Kuchnia nepalu (0)
Kuchnia niemiecka (0)
Kuchnia portorykańska (1)
Kuchnia serbska (0)
Kuchnia szwedzka (0)
Kuchnia turecka (3)
Kuchnia węgierska (1)
Kuchnia wietnamska (0)
Kuchnia włoska (11)
• Polecamy strony
• Kuchnie świata
Kuchnia amerykańska (0) |Kuchnia angielska (5) |Kuchnia argentyńska (0) |Kuchnia australijska (0) |Kuchnia austriacka (10) |Kuchnia belgijska (0) |Kuchnia brazylijska (1) |Kuchnia bułgarska (0) |Kuchnia chilijska (1) |Kuchnia chińska (12) |Kuchnia cypryjska (0) |Kuchnia czeska (0) |Kuchnia duńska (0) |Kuchnia egipska (0) |Kuchnia filipińska (0) |Kuchnia francuska (33) |Kuchnia grecka (7) |Kuchnia hiszpańska (8) |Kuchnia holenderska (0) |Kuchnia indonezyjska (0) |Kuchnia indyjska (4) |Kuchnia islandzka (0) |Kuchnia japońska (0) |Kuchnia jordańska (0) |Kuchnia kolumbijska (0) |Kuchnia koreańska (0) |Kuchnia kostarykańska (0) |Kuchnia kubańska (0) |Kuchnia litewska (1) |Kuchnia malajska (0) |Kuchnia marokańska (0) |Kuchnia meksykańska (0) |Kuchnia nepalu (0) |Kuchnia niemiecka (0) |Kuchnia portorykańska (1) |Kuchnia serbska (0) |Kuchnia szwedzka (0) |Kuchnia turecka (3) |Kuchnia węgierska (1) |Kuchnia wietnamska (0) |Kuchnia włoska (11) |
dajluz.pl 2007 Wszelkie prawa zastrzeżone